15 de octubre de 2019
15.10.2019
Regió7

Els veïns de Sant Salvador trien fer un pati intergeneracional

Millorar l'espai que hi ha situat entre la llar d'infants i el centre de dia per a gent gran és la proposta guanyadora del pressupost participatiu

15.10.2019 | 00:14
Recompte dels vots del pressupost participatiu a la sala de plens de Sant Salvador

Sant Salvador de Guardiola tirarà endavant una proposta innovadora, com és la d'habilitar el pati que hi ha situat entre l'edifici del centre de dia per a la gent gran i la llar d'infants, amb l'objectiu que es converteixi en un espai efectiu de trobada i intercanvi intergeneracional.

I és que aquesta ha estat finalment la proposta guanyadora de la llista de projectes que el municipi ha sotmès a votació en l'edició d'enguany dels pressupostos participatius. Un procés de participació que ha acabat recollint un total de 242 vots, xifra que representa el 9,07% del cens que hi podia prendre part.

Els projectes que es van sotmetre a elecció popular van sorgir d'un procés previ de presentació de propostes obert i públic, en el qual qualsevol veí del municipi podia aportar opcions.

Posteriorment es va reunir el Consell de la Vila, òrgan encarregat de gestionar la participació ciutadana, i va definir les quatre que s'ajustaven a les condicions del procediment i que, per tant, es podrien votar. A aquest pressupost participatiu el consistori de Sant Salvador hi ha destinat un total de 20.000 euros.

En concret, a banda de la idea guanyadora (que ha obtingut un suport ampli) d'habilitar un espai de convivència intergeneracional al pati que hi ha entre la llar d'infants i el centre de dia per a gent gran, també es podia optar per l'arranjament de les diverses fonts que hi ha al municipi; per l'adequació del pàrquing de la piscina municipal; i per l'arranjament de voreres al carrer de Sant Salvador i instal·lar una font al costat del parc de skate.

El període de votacions es va obrir el 23 de setembre passat i el recompte de vots es va fer a la sala de plens en un acte públic. La inversió de 20.000 euros permetrà adequar aquest pati, que actualment té moltes mancances tenint en compte que es tracta d'un espai que comparteixen gent gran i nens molt petits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya