El ple municipal de l'Ajuntament de Cardona ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics el Pla director de la xarxa d'aigua potable del municipi. Aquest pla és fruit de la subvenció atorgada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en el marc dels ajuts adreçats als ens locals per pagar les despeses derivades de la redacció i actualització de plans directors del servei municipal d'abastament d'aigua.

El regidor d'Urbanisme, Joan Hernàndez, ha destacat la «importància de tenir una radiografia de la xarxa d'aigües i un pla amb les actuacions més concretes». El pla d'actuació contempla una planificació de la millora de la xarxa d'aigües i les actuacions més prioritàries. En aquest sentit, s'ha articulat una Comissió de seguiment entre Aimines i l'Ajuntament de Cardona.

El servei d'abastament d'aigua del municipi de Cardona està gestionat per l'Associació del Fons d'Aimines, una entitat sense finalitat de lucre formada per tots els usuaris que disposen de contracte de subministrament. Des del 2009 l'existència d'un Pla director és d'obligat compliment per tal de poder sol·licitar ajuts sobre abastament.

L'objectiu de la redacció d'aquest Pla director de la xarxa d'aigua potable del municipi és reunir la informació sobre les instal·lacions del servei actual i que les renovacions i ampliacions de la xarxa del servei municipal d'aigua potable conformin un sistema harmònic, coherent i de capacitat àmpliament suficient per a les necessitats previsibles.