Navarcles celebra aquest cap de setmana una Festa de Tardor renovada i ampliada, en dies i en activitats, que estaran relacionades amb la gastronomia pròpia de l'estació i amb la cultura al voltant de la mort.

El dia central de la festa serà dissabte i es desenvoluparà durant tota la tarda a la plaça de la Vila, on es farà la gimcana del Mijac, l'espectacle infantil Tic-tac i un concert amb Georgina Vogler, Cèlia Vila i Candem. També hi haurà servei de bar i botifarrada a càrrec de l'Associació Els Peluts.

Però una de les novetats destacades d'enguany seran els tallers de cuina infantils, que es faran amb la col·laboració de restauradors de Navarcles. S'iniciaran demà al Nou Burjons, on els petits podran aprendre a fer panellets. Dissabte serà el torn de Ca l'Estilita, on es farà un taller de cuina de tardor. El 25 d'octubre el taller es farà a Ca l'Agustí i serà sobre decoració amb xocolata, i l'endemà es faran els dos darrers: a les 10 els nens i nenes podran aprendre a fer coques de tardor a Cal Patoi, i a les 5 tocarà fer croquetes de bolets a Cal Muntané. Tots els tallers són recomanats per a nens i nenes a partir de 5 anys i tenen un preu de 4 euros.

La Festa de Tardor es tancarà amb dues visites singulars. El divendres 25 d'octubre es farà una ruta guiada a través de la crònica negra navarclina dels segles XIX i XX, és a dir, a través d'assassinats reals i morts traumàtiques que van succeir al poble ja fa més de 100 anys, unes històries que es troben recopilades en el Quadern de Navarcles número 19. L'endemà, dissabte 26, a les 12 del migdia, es farà una visita guiada al campanar de Navarcles amb un tast de vins del celler La Diferencia.