Sis alumnes de tercer curs del grau de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) han començat les seves pràctiques als diversos centres docents col·laboradors de la Universitat. En el cas de l'ICS Catalunya Central al Bages, hi ha sis equips d'atenció primària que acullen per primera vegada aquests alumnes en pràctiques: Artés, Plaça Catalunya - Manresa, Navarcles-Sant Fruitós-Santpedor, Moià, Sant Vicenç de Castellet i Sant Joan de Vilatorrada.

L'estada dels estudiants de Medicina en els centres d'atenció primària s'allargarà fins al dia 30 de novembre. Durant aquestes sis setmanes, els estudiants s'integraran als equips d'atenció primària per donar-los suport. Algunes de les principals tasques que desenvoluparan són atenció a la comunitat, consulta al pacient crònic, consulta al pacient agut i a les urgències, i atenció a la família, integrats en equips multidisciplinaris de treball.

L'ICS Catalunya Central forma part de la Unitat Docent Territorial de Manresa de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC, juntament amb altres institucions del territori. Aquest curs, un total de 31 estudiants de tercer fan classe a les noves instal·lacions, ubicades a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Ara, aquests estudiants han iniciat les seves pràctiques en els diversos centres que formen la Unitat Docent.