L'Agència de l'Energia del Bages treballa per donar suport als municipis en la lluita contra el canvi climàtic. Per això ha realitzat estudis en diferents municipis i proposa l'impuls d'accions que permetin la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle i la dependència dels combustibles fòssils. A Avinyó i Navàs es proposa instal·lar energia solar fotovoltaica als pavellons poliesportius, a Santpedor es planteja arranjar la il·luminació del camp de futbol i del pavelló, a Sallent millorar l'enllumenat del camp de futbol i a Avinyó el del pavelló.

Darrerament, l'Agència de l'Energia ha realitzat diferents treballs tècnics que incideixen en els equipaments esportius de la comarca a partir de la redacció de projectes executius i plecs tècnics per a la seva licitació. A través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona s'han fet estudis per millorar l'enllumenat dels camps de futbol de Santpedor i de Sallent i dels pavellons poliesportius d'Avinyó i Santpedor, respectivament. Els estudis indiquen que el marge de millora en matèria d'il·luminació és important.

En paral·lel, també s'han fet estudis per incorporar l'energia solar fotovoltaica als pavellons d'Avinyó i Navàs. Aquests dos darrers projectes han estat redactats tenint en compte les modificacions que hi ha hagut en matèria d'autoconsum els darrers mesos (Reial decret 244/2019, de 5 d'abril, pel qual es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l'autoconsum d'energia elèctrica) que, entre d'altres, estableix l'autoconsum compartit, fixa un nou mecanisme de compensació econòmica de l'energia sobrant o simplifica els procediments administratius.

És previst que durant els propers mesos els Ajuntaments dels municipis als quals s'han elaborat els estudis tècnics puguin executar les propostes plantejades.