L'Agència de l'Energia del Bages treballa per donar suport als municipis en la lluita contra el canvi climàtic. Per això proposa accions que permetin la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle i la dependència dels combustibles fòssils. A Avinyó i Navàs es proposa instal·lar energia solar fotovoltaica als pavellons poliesportius; a Santpedor es planteja arranjar la il·luminació del camp de futbol i del pavelló; a Sallent, millorar l'enllumenat del camp; i a Avinyó, el del pavelló.

L'Agència, a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, ha fet estudis per millorar l'enllumenat dels camps de futbol de Santpedor i de Sallent i dels pavellons poliesportius d'Avinyó i Santpedor, respectivament. Els estudis indiquen que el marge de millora en matèria d'il·luminació és important. En paral·lel, també s'han fet estudis per incorporar l'energia solar fotovoltaica als pavellons d'Avinyó i Navàs. Aquests dos darrers projectes s'han redactat tenint en compte les modificacions que hi ha hagut en matèria d'autoconsum els darrers mesos que estableix l'autoconsum compartit, fixa un nou mecanisme de compensació econòmica de l'energia sobrant i simplifica els procediments administratius.

És previst que durant els propers mesos els ajuntaments dels municipis on s'han fet els estudis tècnics puguin executar les propostes plantejades.