23 de octubre de 2019
23.10.2019

Súria podrà completar 13 anys després les actuacions previstes al Pla de Barris

La urbanització dels carrers Sant Jaume i Sant Sebastià són l'última peça de la reforma dels nuclis antics

23.10.2019 | 17:30
Illa de Sant Jaume, on s'ha de completar la intervenció

Súria podrà completar l'any vinent el darrer dels projectes als barris del Poble Vell i Sant Jaume, previstos en programa de reforma integral d'aquests sectors que es va començar a promoure el 2007 dins de l'anomenat Pla de Barris, impulsat per la Generalitat en època del Tripartit.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament surienc el projecte executiu pels treballs finals d'urbanització dels carrers de Sant Jaume i de Sant Sebastià, al nucli antic de la població. El projecte, que s'emmarca en les actuacions previstes dins el marc de la Llei de barris, completarà la comunicació entre el Poble Vell, el barri de Sant Jaume i la carretera de Manresa.

Aquesta actuació culminarà les intervencions que els últims anys ha estat realitzant l'Ajuntament de Súria en aquest barri, amb l'objectiu d'ordenar i reformar el tram final del carrer de Sant Sebastià i part del carrer de Sant Jaume per garantir l'accessibilitat general i millorar totes les xarxes de serveis existents.

L'actuació, que preveu una inversió de 525.500 euros i un termini d'execució de cinc mesos, inclou la pavimentació en plataforma única de tot l'àmbit, el soterrament dels encreuaments aeris de la xarxa elèctrica i d'enllumenat, la millora de la xarxes d'aigua, clavegueram i gas i la generació de petits espais verds. Amb aquesta actuació es completarà la comunicació entre el poble vell, el barri de Sant Jaume i la connexió a la carretera.

El 2012, quan es va portar a terme la reforma al sector de la carretera de Sant Salvador, el conjunt d'actuacions que es recollien en el projecte intregral del Pla de Barris de Súria ja estava executat en el 80%. La tercera i última fase, però, que se centrava en la urbanització dels carrers de Sant Sebastià i Sant jaume, és la que ha comportat més problemes i la que ha anat endarrerint la finalització de tot el programa. Bàsicament, pel fet que el Pla de Barris es va veure afectat de ple per les retallades pressupostàries de la Generalitat, i també perquè aquesta part del programa incloïa l'expropiació d'un seguit de finques que s'han enderrocat.

El febrer del 2012 es va tirar una part dels edificis, però no va ser fins a final del 2014 que es van acabar d'aterrar els darrers immobles d'aquesta illa amb l'objectiu d'esponjar un barri de carrers estrets i millorar-ne la connectivitat. Tot i que després de l'enderroc ja es van fer treballs d'urbanització del sector, encara queden actuacions d'ordenació pendents, que són les que ara estan incloses en el projecte que ha redactat i lliurat la Diputació a l'Ajuntament i que es podran executaren el propers mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya