25 de octubre de 2019
25.10.2019
Regió7

Moià comença els treballs per garantir la seguretat en els trajectes a les escoles

El projecte Camins Escolars millora els itineraris fins als centres educatius

24.10.2019 | 23:01
Treballs iniciats a la cruïlla del carrer que va a l'escola Josep Orriols

L'Ajuntament de Moià ja ha posat en marxa aquest mes d'octubre els treballs per millorar l'accessibilitat, la senyalització i la seguretat viària als principals itineraris que porten als centres educatius del municipi. Les actuacions s'emmarquen en el projecte Camins Escolars de Moià, una iniciativa ambiental, educativa, de mobilitat i accessibilitat que inclou actuacions per promoure que els infants puguin anar a l'escola de manera sostenible, autònoma i segura.

Els treballs es focalitzen a l'escola pública Josep Orriols i Roca, l'escola bressol Els Garrofins i l'escola Pia, i en el seu entorn immediat. Les obres ja s'han començat i ara afecten la zona de l'escola Josep Orriols, on s'actuarà a l'eix format pels carrers Onze de Setembre, Miquel de Vilarrúbia, Maria Cuffí i Canadell i l'avinguda de l'Arbre Fruiter.

Els objectius bàsics del projecte són garantir l'accés dels escolars als centres educatius amb les màximes condicions de seguretat i minimitzar els efectes que els desplaçaments dels escolars puguin comportar a l'entorn dels centres educatius. En aquest sentit, es proposen algunes actuacions urbanístiques per millorar l'accessibilitat i la seguretat dels itineraris per a vianants, així com propostes de caràcter educatiu i comunicatiu que es poden desenvolupar en el marc de la comunitat educativa i des del conjunt de la ciutadania.

Els treballs actuaran en dos àmbits diferenciats. D'una banda, l'accés a l'escola Pia, que és al nord del centre històric i al límit del nucli urbà i, de l'altra, a l'entorn de l'escola Josep Orriols i l'escola bressol Els Garrofins, que són molt pròximes entre si, a llevant del nucli antic.

Les actuacions se centren en l'adequació dels passos de vianants i les voreres i la regulació i senyalització dels vials afectats per tal que les bicicletes i els patinets puguin compartir la calçada amb el vehicle privat de forma segura i còmoda. En aquest mateix sentit, també s'incrementarà l'oferta d'estacionament per a bicis i patinet. Els treballs també inclouen la millora dels accessos a les escoles.

El projecte de millora dels Camins Escolars de Moià té un pressupost de prop de 100.000 euros que es finançaran al 100% amb ajudes del Fons Feder i de la Diputació de Barcelona. El termini previst per a l'execució dels treballs és de tres mesos.


La meitat d'alumnes van a peu

Els alumnes dels tres centres escolars esmentats es desplacen majoritàriament amb mitjans no motoritzats: el 50% ho fan a peu, el 10% en patinet, el 4% en bicicleta i tan sols el 36% es mouen en vehicle privat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya