El ple municipal de l'Ajuntament de Callús ha aprovat per unanimitat les ordenances fiscals corresponents a l'exercici del 2020, que estan marcades per la congelació d'impostos. Aquest és, segons apunten des del consistori, el primer pas per fixar els ingressos que podrà tenir el municipi el proper any. L'Ajuntament preveu elaborar i aprovar el pressupost municipal aquest mes de novembre vinent.

Les ordenances fiscals per al proper 2020 presenten algunes novetats com ara la bonificació per l'ús de l'energia solar a tota mena de construccions. Fins ara, l'Ajuntament de Callús ja tenia aquest concepte inclòs a les ordenances, però només per a les noves edificacions. Aquesta proposta estava inclosa en el programa d'ambdós grups municipals.

Un altre dels temes que s'incorporen és l'eliminació de la distinció entre «residents» i «no residents», ja que la llei obliga a eliminar-la en els impostos, les taxes i els preus públics. Per tant, a partir d'ara per entrar a la piscina, per exemple, tant pagarà una persona de Callús com una de fora.

Pel que fa a l'ús privat d'instal·lacions municipals, s'hi han inclòs tres noves instal·lacions, l'ús de les quals fins ara no tenia un import fixat: la sala petita del Casal (part de l'entrada), l'escola Joventut i l'escola Mainada. També s'han regularitzat els preus d'altres instal·lacions abaixant-lo, com les pistes de vòlei i de tennis, o posant-lo en un punt intermedi, com l'Esplai.

D'altra banda, en dos punts s'han introduït referències a la normativa: tenir el carnet de manipulació d'aliments, en el cas de voler posar una parada de venda d'aliments; i entrar a la piscina acompanyat d'una persona adulta fins a la data en què es compleixin els 14 anys, en el cas dels menors, a qui, a més, es farà un carnet-abonament especial fins a la data en què compleixin els anys.

Aprovació per unanimitat

L'Ajuntament de Callús ha destacat que els impostos han estat aprovats per unanimitat dels dos partits presents al consistori: ERC, al govern, i Junts per Callús, a l'oposició. La clau de l'acord és, segons apunten les fonts municipals, que els dos grups tenien aquesta proposta en el seu programa electoral. També destaquen, però, que hi ha hagut «un treball previ d'explicació al grup de l'oposició i de donar-li veu per poder fer aportacions a les noves ordenances».