El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa han posat les bases d'una guia comarcal per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans. El document vol ser un instrument que permeti aprofundir en el coneixement dels maltractaments i proporcionar criteris i circuits per prevenir-los, detectar-los i intervenir al Bages.

L'any 2008 l'Ajuntament de Manresa va impulsar l'elaboració d'un protocol d'actuació contra els maltractaments a la gent gran de Manresa i la comarca del Bages. A mesura que s'ha incrementat la consciència al voltant d'aquesta realitat, s'ha anat proposant noves actuacions i és en aquest sentit que la Diputació de Barcelona contribueix a estendre arreu del territori les diferents guies territorials per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans. D'aquesta manera, les dues institucions han vist l'oportunitat d'avançar qualitativament en els objectius fixats l'any 2008, i integrar-los en el projecte que s'està estenent per municipis i comarques.

Durant els darrers anys, des del territori també s'ha treballat en aquest àmbit i destaca la campa-nya Tracta'm bé, que l'any 2017 es va desplegar al Bages amb l'objectiu de prevenir els maltractaments a les persones grans i fomentar els bons tractes. La campanya pretén contribuir en la prevenció i sensibilització d'aquesta problemàtica i fomentar la reflexió i el debat social sobre l'envelliment digne i la cura de les persones grans.