Música i històries d'aire medieval ompliran durant tot el cap de setmana els carrers i racons del Poble Vell de Súria. Són els pilars damunt dels quals aquest municipi basteix la 18a edició de la Fira Medieval d'Oficis, que tindrà lloc tant dissabte com diumenge, i de la qual són protagonistes destacats les entitats locals. Així, el visitant trobarà, a banda de les característiques demostracions de tallers i artesans, teatralització de la galeria de la sal a càrrec dels Jueus de l'Aixada; contes, llegendes i romanços en diferents hores i espais; sons medievals a càrrec de l'Escola Municipal de Música; caramelles medievals amb la coral Sorissons; i cantada del Llibre Vermell de Montserrat, a càrrec de la Societat Coral La Llanterna.

Enguany es podran veure quatre representacions de l'espectacle Salats!, un distintiu d'aquest certamen a càrrec del Foment Cultural (estrenat el 2006), que explica en clau d'humor la descoberta de la sal a Súria i l'entrellat d'interessos i ambicions que va envoltar aquesta troballa, en una època històrica en què aquest mineral tenia una importància estratègica. Enguany, el grup musical de caire medieval protagonista de les cercaviles que es faran al llarg de les dues jornades serà la formació Sübitus.

La finalització de la fira, diumenge, es farà amb l'espectacle sobre l'enverinament de l'anomenat cavaller nòrdic, amb una posterior comitiva fúnebre amb marxa de torxes des de la plaça Major fins a l'Era del Castell, on hi haurà la pira crematòria i es farà un comiat festiu a càrrec de Xarop de Canya.