L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada preveu iniciar aquest mes de novembre la primera fase de les obres al sector del canal industrial pendent d'urbanitzar, al nord del nucli urbà, que completarà l'anella verda. Mentre durin els treballs, que també inclouen l'adequació de la zona esportiva, hi haurà canvis de mobilitat que afectaran l'accés principal als equipaments esportius.

La primera fase de les obres es començarà a executar aquest mes de novembre i inclou l'arranjament del canal i l'adequació de la façana dels equipaments esportius, a més de la millora de les instal·lacions. Els treballs afectaran la mobilitat en aquest sector. En aquest sentit, l'accés principal de la zona esportiva (entrada per la rotonda) quedarà tallat totalment durant l'obra, l'accés de vianants inclòs. Per accedir al sector esportiu, tant en vehicle com a peu, s'haurà de passar per la pista de tennis, que s'adequarà per la seva entrada al pàrquing, segons han informat fonts municipals. També es reservarà una petita zona de terra més a prop per a autobusos.

Els treballs a l'entorn del canal donaran continuïtat a l'actuació que ja es va fer el 2009 més al sud, i permetran completar tota una anella verda al voltant del canal, des del pont gran fins passat la zona esportiva, més d'una dècada després que s'hi comencés a intervenir. Es tracta d'una de les grans obres que tenia pendents el poble i que finalment es podrà completar. Les obres es van adjudicar per 1.329.000 euros, que en part l'Ajuntament podrà afrontar a través de subvencions.

L'actuació que es farà ara afectarà uns 400 metres de longitud, entre el pont gran i la zona de la resclosa on es capta l'aigua del Cardener i comença el curs fluvial del canal. Fa deu anys es va intervenir en la resta del tram, d'uns 300 metres, des de la zona de Cal Gallifa fins al pont gran. L'àmbit actual inclou també la zona esportiva, amb les pistes de tennis, el pavelló, el camp de futbol i les piscines, que s'integrarà dins l'anella verda per formar una gran àrea de passeig i esbarjo.

El canal es deixarà al descobert, però s'arranjarà, s'endreçarà i es netejarà de la presència de pedres, herbes i canyissar. L'arranjament de la zona esportiva inclou, entre altres coses, una plaça d'entrada que faci de distribuïdor entre els diversos equipaments esportius, pensada per a l'ús dels vianants, i que combinarà zones de gespa, arbrat, paviment, i un espai de sauló amb jocs infantils. També es milloraran els accessos a l'àrea esportiva amb el condicionament de noves passarel·les.