Amb l'objectiu de reduir la població de processionària, una eruga que habitualment apareix als pins entre els mesos de febrer i març, i que pot ser molt molesta tant per les persones com pels animals, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages realitzarà un tractament fitosanitari de l'arbrat per tal de reduir el màxim possible els efectes d'aquesta eruga de cara a la primavera de l'any 2020.

Aquests treballs es concentraran en dos activitats principals: la polvorització amb canó d'aire, de manera que permet penetrar dins del fullatge de l'arbre garantint un bon repartiment del producte, i que es la que es realitzarà les nits del 14, 21 i 28 de novembre; i tractament d'endoteràpia, un mètode que consisteix en inocular la substància activa directament al sistema de circulació de fluïts del propi arbre. Tot i que el producte amb què es realitza el tractament està permès pel Departament de Parcs i Jardins de la Generalitat de Catalunya, es recomana a tots els veïns mantenir les finestres tancades durant el tractament.

Els punts on es centraran aquestes intervencions seran als parcs infantils de La Rosaleda, del Polígon Riu d'Or-Casanova, del Carrer València i de Sant Iscle a Pineda de Bages, i del Carrer Serrat a Les Brucardes; i especialment també en diferents espais verds i zones amb presència de pins com són el Parc del Bosquet i l'Avinguda Sant Joan, el Parc de la Torre del Sanmartí en els dos accessos, el bosc de l'ermita de Sant Isidre i les franges i zones verdes de Pineda de Bages i Les Brucardes.

Per altra banda a partir del proper 11 de novembre s'iniciaran els treballs d'esporga de l'arbrat del municipi. La poda començarà per l'avinguda Jaume I i l'avinguda Sant Joan per continuar per la resta del nucli i posteriorment les urbanitzacions de La Rosaleda, Torruella de Baix i Pineda de Bages. En alguns punts només en realitzaran treballs d'esporga de manteniment i en d'altres d'esporga completa en funció del tipus d'arbrat i de la zona on es trobin ubicats.