La colla gegantera de Sant Joan de Vilatorradanova geganta. El seu nom és Martina en honor al nucli de Sant Martí de Torroella, i els habitants del municipi l'han pogut veure per primera vegada aquest diumenge al migdia, en el marc de la tradicional trobada gegantera. Una trobada, la cercavila de la qual va transcórrer amb total normalitat i sense cap incidència ni afectació, després de la polèmica d'aquesta setmana protagonitzada per la Junta Electoral de Manresa.

Cal recordar que a mitjans de setmana l'organisme va prohibir la trobada en diumenge, considerant que podia entorpir la correcta celebració de la jornada electoral al municipi, per la qual cosa els organitzadors la van traslladar a dissabte. Posteriorment, però, la Junta Electoral de Zona de Manresa va rectificar i la va autoritzar en diumenge.

Els membres de la JEZ argumentaven que es va prohibir el canvi de data perquè en l'escrit en el qual es demanava «no es justificava el canvi de data i no s'aportava informació per poder valorar si aquest acte en aquesta nova data seria compatible amb el desenvolupament normal de la jornada electoral».

L'Ajuntament i Societat Coral i Recreativa La Verbena, associació organitzadora, van presentar al·legacions per separat, i davant la doble reclamació la JEZ va modificar la seva decisió, mantenint que l'Ajuntament havia de supervisar l'acte i garantir «el desenvolupament normal de la jornada electoral i l'accés i sortida dels col·legis». Finalment, no ho va haver cap problema.

En la cercavila han participat nou colles geganteres provinents de diversos municipis, entre les que n'hi havia una de Menorca. El recorregut festiu ha transcorregut pels principals carrers de Sant Joan de Vilatorrada i ha acabat a la plaça Major amb la presentació i ballada de les colles, l'estrena de la nova geganta, una ballada general i el lliurament de records.