El Consell Comarcal del Bages sotmetrà a aprovació en el proper ple del 25 de novembre un pressupost de 14.671.884 euros, una xifra el 4,8% superior al pressupost del 2019. Aquests són els números per a l'exercici vinent que l'ens va presentar al darrer Consell d'Alcaldes del Bages.

L'ens reforça la partida per a l'àrea d'Educació, amb la contractació de vetlladors per a les escoles en horari de menjador, i pel que fa a Serveis Socials Bàsics es promouen les àrees d'inclusió amb nous dinamitzadors cívics per a l'emancipació juvenil i es reforça l'atenció a les dones en situació de violència.

El pressupost també amplia els serveis de suport als municipis. En aquest sentit, es potenciaran els serveis tècnics d'arquitectura i enginyeria i informàtica i es vol promoure l'Oficina d'Habitatge per ajudar a consensuar polítiques d'habitatge a escala comarcal.

Pel que fa a la liquidació del 2018, el pressupost preveu un romanent positiu d'1,7 milions d'euros en què es compleix la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària.

Els alcaldes també van conèixer els detalls del Pla Industrial del Bages per part d'Eurecat promogut pel mateix Consell Comarcal i l'Ajuntament de Manresa i que continua avançant. El projecte proposa coordinar les polítiques industrials al territori, cercar la col·laboració público-privada, potenciar la indústria 4.0 i cercar també la participació de les universitats i la ciutadania.