Cardona acollirà avui, dimecres, la jornada tècnica «PECT BCN Smart Rural: Estratègies Innovadores pel Desenvolupament Territorial», un projecte centrat en la valoració i innovació del sector primari de la demarcació de la Barcelona no metropolitana, a través del qual es vol fer front a reptes del sector i del món rural en diferents àmbits.

La matinal se centrarà en aspectes com el relleu generacional, el banc de terres, els equipaments compartits de baixa capacitat, la innovació empresarial de petites empreses, la innovació social, les noves metodologies de treball a través del coworking i les TIC i la planificació forestal intel·ligent. S'hi presentaran projectes el Bosc verd-bosc viu o el d' Agrosilvopastura.

La jornada es farà al futur espai de coworking de Cardona (carrer Major, 35, Antiga Biblioteca) de deu del matí a una del migdia. Està organitzada per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i té la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona, que cedeix l'espai. L'alcalde del municipi bagenc, Ferran Estruch, en farà la presentació inicial i la cloenda de la jornada anirà a càrrec del gerent del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, Jordi Vilalta.