15 de novembre de 2019
15.11.2019
Regió7

Sant Benet tindrà un punt d'observació d'ocells aquàtics

La instal·lació complementa la rampa per facilitar la mobilitat de peixos

14.11.2019 | 23:05
Punt d'observació de fauna a la riba del Llobregat, a Sant Fruitós

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha construït un mur-observatori de fusta a la riba del Llobregat, al terme de Sant Fruitós, davant la Fàbrica del Riu de Navarcles, que permet l'observació d'ocells aquàtics i també altra fauna que viu als marges del riu. Ara, com cada any, quan arriba el temps hivernal, ja es poden contemplar els corbs marins, que s'instal·len als grans pollancres riberencs.

Mentrestant, els treballs per a la construcció d'una rampa per facilitar la mobilitat dels peixos a la reclosa que hi ha l'alçada del meandre de Món Sant Benet i del pont sobre el riu Llobregat, entre Sant Fruitós de Bages i Navarcles, que es van retardar pel temporal del mes d'octubre passat, continuen avançant. La iniciativa, impulsada per la Fundació Catalu-nya-La Pedrera amb el vistiplau de l'Agència Catalana de (ACA), té un cost de 180.000 euros.

La rampa que s'està construint obrirà un pas a la resclosa del meandre que forma el riu entre els termes municipals de Sant Fruitós de Bages i Navarcles, i salvarà la discontinuïtat que crea ara la presa en el curs fluvial, amb les dificultats que comporta per al desplaçament i la mobilitat de la fauna que hi viu.

Això, beneficiarà totes les espècies de peixos pròpies del tram mig del Llobregat, des de l'anguila fins al barb cua-roig, la bagra catalana i la truita comuna, i també servirà per a altres animals que habiten el riu, com tortugues, crancs, llúdrigues i insectes, que actualment no poden franquejar la resclosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20