L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar en un ple celebrat dijous al vespre, per 11 vots a favor (Gent Fent Poble, Esquerra Republicana i Junts per Sant Fruitós) i 2 en contra (PSC), una moció presentada per les dues primeres formacions sobre la col·locació de diferents símbols com estelades i llaços grocs en diverses localitzacions del municipi.

La moció estableix específicament que es col·locaran estelades a les places Onze de Setembre, Salvador Espriu, Alfred Figueras, de l'Església, Pintor Casas, del Ressorgiment, Pau Casals, Primer d'Octubre, Catalunya (Pineda), de l'Hostal (les Brucardes), del Torrent (Torroella de Baix) i al carrer Principal (la Rosaleda). A banda, també se'n col·locaran als accessos al nucli pel Raval, per Cal Manco i per l'avinguda Girona i als accessos a la Rosaleda, Torroella de Baix i Pineda de Bages. Els principals edificis públics (ajuntament, pavelló d'esports, biblioteca municipal i Nexe-Espai de Cultura) també lluiran una estelada. Pel que fa a llaços grocs, es col·locaran a l'interior del pavelló d'esports, de l'escola de música i de la Biblioteca Municipal i la façana de l'ajuntament mostrarà llaços grocs amb els noms dels líders polítics catalans empresonats i una pancarta amb el nom dels exiliats pel procés. Finalment es col·locarà, de nou, un llaç groc de grans dimensions que s'il·luminarà de nit a la façana principal de l'ajuntament.

La moció exposa, com a antecedents, que Sant Fruitós de Bages es va adherir per acord de ple a l'Associació Catalana de Municipis per la Independència i que es va aprovar per ple la moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. Continua explicant que, atès que el Govern espanyol es nega a reconèixer la sobirania política de Catalunya, es col·locarà aquesta simbologia.

La moció destaca que l'Ajuntament creu que «cal fer un pas més» per manifestar el rebuig a la sentència del procés «i el desig de solucionar aquest problema per la via política».