Sabrine Salifu és una de les joves que, a principi d'octubre, va començar una estada de voluntariat al Bages. En concret, el casal de joves la Kampana és el lloc que ha escollit per realitzar-hi una tasca social fins a la propera primavera. Ella prové d'Alema-nya i apunta que l'interès per conèixer la cultura espanyola i la catalana l'ha conduït fins aquí.

S'expressa amb un bon nivell de castellà, tenint en compte les poques setmanes que fa que viu a Manresa. Confessa que, uns mesos abans d'agafar l'avió, va estudiar l'idioma a través de llibres i pel·lícules. «Ara també m'he apuntat a classes de català», explica.

Una bona part del seu temps el dedica als joves del casal la Kampana, gestionat pel CAE. Es tracta d'un espai d'acollida que pretén fomentar l'educació en valors. Sabrine Salifu explica que a la Kampana hi conviuen adolescents amb orígens i històries diferents. «Empatitzar amb ells és fàcil». Com a voluntària, juga amb ells, els ajuda a fer els deures o els escolta quan tenen problemes.

«Manresa és una ciutat on existeix un ventall ampli de projectes adreçats al col·lectiu jove», considera. «És una bona idea crear espais que uneixin persones de procedències diverses per jugar», afegeix. Durant el seu temps lliure, es dedica a passejar per la ciutat i informar-se sobre les iniciatives pels infants i els joves de la ciutat.

«Veure com resoleu aquest tema en una ciutat petita em pot servir per agafar idees i aportar una nova mirada quan torni a Alemanya», explica. Tot i la seva sensibilitat a l'hora de treballar en projectes socials, ella vol estudiar medicina. «Ser voluntària em dona la part més social i humana que ha de tenir la medicina», afirma.

Els primers dies que voltava per Manresa la sorprenia l'antiguitat dels edificis que formen el nucli antic. «És una ciutat que té un aire força medieval i això em va agradar», destaca. A més a més, «és una població petita i això permet que puguis arribar a peu a tot arreu», comenta. Fa poques setmanes que volta per la ciutat i sent un «xic de nostàlgia» quan pensa en la família «però no se'm fa una muntanya» .

Està acostumada a viatjar i a passar temps fora de casa. De fet, no és la primera vegada que agafa un avió i se'n va a viure a l'estranger sola. «A Alemanya és força comú que els estudiants decideixin viatjar un temps sols abans d'estudiar una carrera o començar a treballar. Dedicar un any a voltar, conèixer persones i noves cultures forma part del camí, és l'opció que trien molts joves», assenyala l'alemanya. Juntament amb una altra noia procedent d'Àustria són les dues joves que actualment fan una estada de voluntariat a la comarca del Bages. L'austríaca participa en un projecte de voluntariat de l'Ajuntament de Callús a la llar d'avis i a l'escola de música.