Sallent va dir ahir l'últim adeu a Feliu Palat Pla, que va ser alcalde en aquest municipi entre el 1962 i el 1974, uns anys després que ja ho hagués estat el seu pare, Valentí. Palat va morir dissabte a l'edat de 88 anys al seu domicili de Palamós, on s'havia traslladat a viure el 1997, i el funeral es va celebrar ahir a Sallent, amb una cerimònia a l'església de Santa Maria.

Sallentí de naixement, Feliu Palat va accedir a l'alcaldia d'aquest Ajuntament «obligat» per les circumstàncies del moment, segons apunten fonts familiars, si bé no va acceptar mai presidir el règim al poble. Tot i ser una època de pocs recursos en l'àmbit municipal, durant l'etapa en què Feliu Palat va ser alcalde, Sallent es va transformar en el terreny urbanístic i d'equipaments, i va ser en aquella època quan, entre altres coses, es va impulsar la construcció del Pont Nou i també es va aconseguir fer la piscina coberta.

Més enllà del vessant polític, la popularitat de la figura de Palat a Sallent també s'explica per la seva etapa com a directiu, en la part d'administració, de l'empresa Cubiertos y Platerías Ribera, més coneguda com la fàbrica de les Culleres, que va ser una de les grans empreses que hi va haver al municipi juntament amb les del sector del tèxtil.