Sant Fruitós de Bages començarà la primavera vinent les obres de construcció del primer skate park del municipi. La zona multiesportiva es construirà al polígon Riu d'Or en una parcel·la a tocar de l'entrada del camí ral que enllaça amb el nucli urbà, entre els carrers Pedraforca i Moixeró.

El nou espai tindrà 3 plataformes de diferents nivells i incorporarà elements com rampes, escales, quarter pipes, bancs, rails i una zona de volcà. En l'entorn perimetral s'hi construirà, posteriorment, una pista de patinatge. Per crear el menor impacte visual, s'utilitzarà paviment de diferents colors i elements tous com sauló per a les zones exteriors per tal de promoure l'ús d'aquest espai per a caminar o córrer.

El centre de l' skate park l'ocuparà una pèrgola de grans dimensions dotada de panells fotovoltaics que permetran acumular durant les hores de sol l'energia necessària per il·luminar l'equipament durant les hores de poca llum. La segona mesura mediambiental amb què es dotarà l'equipament serà la construcció d'un dipòsit soterrat que recollirà les aigües pluvials que posteriorment s'utilitzaran pel reg de les zones verdes adjacents.

El projecte global de la zona esportiva s'executarà en diferents fases per un import global de 573.000 euros. La primera de les fases que es realitzarà, que inclou l' skate park i la nova vorera al carrer Moixeró per enllaçar amb el camí ral, suposarà un import de 298.000 euros dels quals 104.177 estan subvencionats per la Diputació de Barcelona.

En el futur es preveu que es pugui ampliar la zona esportiva i doblar el seu espai amb nous elements de skate, una zona de biketrial, zona infantil i espai verd per a l'esbarjo.