Josep Pujol Codina, creador del pastisset de color rosa més famós del mercat, La Pantera Rosa, nascut a la localitat bagenca de Sant Vicenç de Castellet l'any 1932, va morir divendres passat a l'edat de 87 anys a Castellar del Vallès, segons va informar el diari digital L'actual.cat.

La mort del creador d'un dels productes més emblemàtics de la marca Bimbo, un pastisset de color rosa amb nata a l'interior i que encara avui triomfa al mercat, ha generat molt rebombori a les xarxes socials, ja que ha estat protagonista de l'alimentació de la infància de moltes generacions.

El químic de professió i creador del pastisset va ser acomiadat aquest dissabte pels seus familiars al tanatori de Castellar del Vallès, localitat on va residir durant tota la seva vida després de néixer a Sant Vicenç.

En una entrevista a RAC1 l'any 2017, Josep Pujol va explicar que va crear el pastisset el 1973, quan treballava a la fàbrica Bimbo de Granollers. L'empresa ràpidament va veure que el producte tindria èxit i va decidir comercialitzar-lo. Uns anys més tard, la marca també va decidir vendre Donuts Pantera Rosa.