Un total d'onze projectes opten a la vint-i-tresena edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals que la Diputació de Barcelona convoca anualment amb l'objectiu de guardonar la tasca que realitzen les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), les Federacions d'ADF i les persones que en formen part. Els guanyadors es coneixeran en el transcurs de la festa de lliurament que tindrà lloc aquest dissabte, a la una del migdia, al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca.

Els premis que es lliuren són el premi Jordi Peix al millor projecte d'informació i sensibilització i el premi Rossend Montané al millor projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d'incendis forestals. Cada premi està dotat amb 11.000 euros. També es lliura el premi Joaquim Maria de Castellarnau de reconeixement públic a la trajectòria d'una persona vinculada a les ADF.

Els projectes d'informació i sensibilització que opten al premi Jordi Peix han estat presentats per ADF Alt Berguedà, ADF Pla de Bages, ADF Teià, FADF Berguedà i FADF Penedès Garraf. Pel que fa al premi Rossend Montané, hi opten les ADF Burriac, ADF Font-rubí, ADF Matadepera, ADF Quercus, ADF Sant Sadurní d'Anoia i ADF Viver i Serrateix.