Estudiar la viabilitat de construir una planta de tractament i valorització de residus, i redactar una diagnosi d'alternatives per millorar-ne la recollida. És una de les propostes que el Consell de Medi Ambient de Súria ha formulat a l'Ajuntament d'aquesta població en matèria de sostenibilitat, després de la darrera reunió celebrada per aquest òrgan, de caràcter consultiu i de participació, i en què també van assistir l'alcalde de Súria, Albert Coberó, el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena, i representants d'una quinzena d'entitats de la vila.

Més enllà d'estudiar les possibilitats de construir una planta de tractament de residus, en l'àmbit de la via pública també es proposa fomentar l'autocompostatge entre els hortolans, les masies i els nuclis aïllats del municipi, però igualment es van fer plantejaments des de la resta de comissions que formen el Consell de Medi Ambient.

En relació a l'Aigua i el Medi Natural, es proposa planificar futures actuacions a la llera del riu Cardener i rieres afluents, d'acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua, i debatre el futur model de gestió de l'aigua al poble.

Pel que fa a l'energia, es planteja la viabilitat d'utilitzar energies renovables en els equipaments municipals i centres escolars; i en l'àrea de les escoles verdes, es proposa d'entrar a formar part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat i incloure més centres escolars en les activitats del programa d'Escoles Verdes.