El departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa, a partir de dilluns que ve, un nou servei de transport públic a demanda entre el Lluçanès i el Bages. Concretament, cobrirà els municipis de Prats de Lluçanès, Gaià i Navàs. A partir del 2 de desembre també s'implantarà el mateix servei entre les poblacions de Sant Mateu de Bages i Callús.

El transport a demanda s'ofereix en zones amb dispersió territorial on no hi ha un servei de transport públic regular i permet als usuaris utilitzar un mitjà de transport amb una reserva prèvia. Així, funcionen de manera que només es realitza la parada si almenys un usuari ho ha demanat prèviament.

En el cas del servei entre Prats, Gaià i Navàs, que s'ofereix de dilluns a divendres lectius, cal demanar-lo fins a les dotze del migdia del dia abans a la realització del viatge trucant al telèfon 938749800, o bé a través de l'app de l'operador Sagalés (Sagalés on demand). Els usuaris podran enllaçar amb el bus que fa el servei de Navàs a Manresa, tant d'anada com de tornada i podran usar els títols integrats de l'ATM de Barcelona o bé els títols propis de l'operador.

El servei a demanda entre Sant Mateu de Bages i Callús es prestarà mitjançant taxis i permetrà enllaçar amb els serveis que venen des de Solsona en direcció a Manresa i Barcelona. Per fer la reserva cal trucar al telèfon de l'operador Alsa, que gestiona el servei regular, el 647 67 05 06, o per correu electrònic ( bergapv1@alsa.es). Cal sol·licitar també, com a màxim fins a les dotze del dia abans, el servei que es vol fer. En aquest cas, el preu del bitllet serà d'1 euro.

Els serveis a demanda que ara s'implanten formen part de les mesures de l'estudi de millora del transport públic a la comarca del Bages, presentat el maig del 2018. El maig es va posar en funcionament un servei a la demanda per als nuclis de població que conformen el Consorci del Lluçanès.