El celler Abadal, a Horta d'Avi-nyó, és sinònim de vi, i el món del vi cada dia més evoluciona cap a ser una experiència, una experiència que es viu en una gran família d'amics de la marca i de famílies que van a passar una bona part del dia passejant entre productors de formatge, d'embotits, de foie, de tions de xocolata i de pitets, tapacolls i pijames per als més menuts. I entre vins Abadal, algunes d'aquestes amplolles ja molt conegudes i valorades com el 3.9, el 5 Merlot, el Picapoll i el saborós Nuat.

Ahir, el celler Abadal va ser un bullici de gent, amb els aparcaments que es van omplir en diversos moments del dia. Fonts de l'organització indicaven, encara sense poder donar xifres exactes d'assistència, que havien rebut uns milers de visitants. En les últimes edicions l'assistència era d'entre 2.000 i 3.000 persones i les primeres impressions era que s'havia superat.

Al migdia, amb concerts a l'exterior i totes les propostes de visites al vell celler i a les vinyes, i els tastos i maridatges en dansa, hi havia un bullici de visitants en aquesta àmplia plaça que es forma entre les diferents dependències de la casa i el celler annex. Els food trucks fumejaven amb pizza, creps i altres solucions per fer passar la gana, i a la barra hi havia cua per agafar copes de vi (majoritàriament). Entre els tastos, maridatges i masterclass que s'oferien, alguna singularitat impensable: menú de caviars amb vins Abadal (el Picapoll, el Nuat i el Rosat) perquè el tanins dels negres no farien cap favor als ouets d'esturió. Els francesos ho mengen amb Champagne perquè és la seva beguda, però la del Bages bé que es pot defensar que la que li és pròpia és la del vi, i els blancs i rosats de l'Abadal ahir van demostrar que s'adapten, també, a un dels menjars més preuats. Ah!, el caviar era Lago di Garda.