24 de novembre de 2019
24.11.2019

El Consell de Medi Ambient de Súria proposa fer una planta per tractar residus

És un dels plantejaments que ha fet l'òrgan consultiu a l'Ajuntament per millorar la sostenibilitat al municipi

23.11.2019 | 23:38

Estudiar la viabilitat de construir una planta de tractament i valoració de residus, i redactar una diagnosi d'alternatives per millorar-ne la recollida municipal. És una de les propostes que el Consell de Medi Ambient de Súria ha formulat a l'Ajuntament d'aquesta població en matèria de sostenibilitat, després de la darrera reunió celebrada per aquest òrgan, de caràcter consultiu i de participació, i en què van participar una trentena de persones. Entre d'altres, hi van assistir l'alcalde de Súria, Albert Coberó, el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena, i representants d'una quinzena d'entitats de la vila.

A banda d'estudiar les possibilitats de construir una planta de tractament de residus, en l'àmbit de la via pública també es proposa fomentar l'autocompostatge entre els hortolans, les masies i els nuclis aïllats del municipi, però també es van fer plantejaments des de la resta de comissions que formen el Consell de Medi Ambient.

En relació amb l'aigua i el medi Natural, es proposa planificar futures actuacions a la llera del riu Cardener i rieres afluents, d'acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua, i debatre el futur model de gestió de l'aigua al poble.

Pel que fa a energia, es planteja la viabilitat d'utilitzar energies renovables en els equipaments municipals i centres escolars; i en l'àrea de les escoles verdes, es proposa d'entrar a formar part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat i incloure més centres escolars en les activitats del programa d'Escoles Verdes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya