El recompte ha acabat poc abans de les 21.30 hores amb un resultat ajustat entre els vots a favor i en contra de la continuïtat de la festa de les "vaquetes" a Santpedor. Finalment, però s'ha imposat el "no" a la continuïtat de la festa taurina amb 1150 vots en contra, enfront els 1104 a favor.

Més de 2.000 persones (2.308) d'un cens de 6.160 electors, això és una participació que s'apropa al 40% (37,47%). Molts referèndums municipals voldrien tenir aquestes xifres que s'han donat aquest diumenge en la consulta que han organitzat des de l'Ajuntament de Santpedor per veure si la festa de les vaquetes de cada festa major havia de continuar o s'havien de deixar de fer. La polèmica es va reobrir aquest passat estiu arran d'incidents en altres localitats i va ser aleshores quan l'equip de govern va decidir obrir la consulta.

La votació s'ha desenvolupat sense incidents, però aquesta important participació ha estat el preàmbul d'un recompte amb molta expectació. Hi ha hagut desenes de persones a la sala 1 d'octubre pendents dels recomptes.

La pregunta que es formulava era: "Santpedor ha de mantenir la tradició de les vaquetes?". Amb aquesta pregunta, més de 6.000 veïns majors de setze anys estaven cridats a les urnes per decidir si conserven o no una festa que va néixer als anys 80. Les tres urnes s'han instal·lat a la sala 1 d'octubre de la biblioteca municipal.

La consulta ha acabat a les vuit del vespre i s'ha iniciat un recompte públic. L'opció guanyadora serà la que guanyi per majoria simple i el resultat serà vinculant, segons ha garantit l'Ajuntament.