El Bato i el Borrego, els dos protagonistes principals del Pastorets que Cardona representa des del 1900, van trepitjar, ahir a la tarda, el Palau de la Generalitat per inaugurar oficialment la temporada 2019 de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

Els Pastorets que porta a escena l'entitat cultural cardonina El Traspunt -que enguany celebra 60 anys- van estrenar la temporada amb un tastet d'aquesta tradicional representació nadalenca, que quan es fa per Nadal dura tres hores. Ahir se'n va fer una versió reduïda d'una hora a quatre espais de la casa noble de la Generalitat.

El primer quadre, una conversa a l'infern entre Satanàs i Sant Miquel, es va fer al Pati dels Car-ruatges; el Pati dels Tarongers va acollir l'escena de les sopes, amb l'anunciació. Després, la cantada de cuplets, a la Galeria Gòtica, presentarà la tornada a l'infern, amb els tradicionals cuplets de Pastorets. La darrera escena es va veure al Saló Sant Jordi i correspon a la del portal de Betlem, amb l'apoteosi final. En acabat, i en aquest mateix saló, hi va haver les intervencions institucionals.

La delegació cardonina va aplegar unes 120 persones entre actors i persones que tenien cura d'aspectes relacionats amb l'obra, que va oferir música en directe de la banda de música del poble. Fonts de l'expedició van explicar que el president Quim Torra els va dir que «estava molt content d'haver rebut els Pastorets de Cardona» al Palau de la Generalitat.