La CUP de Santpedor, a l'oposició en aquest Ajuntament i partidari de suprimir la tradició de les vaquetes, va denunciar ahir en un comunicat «l'actitud feixista i masclista d'aquells que van insultar, vexar, intimidar i perseguir» persones que havien fet el seguiment de l'escrutini, diumenge al vespre, entre les quals hi havia membres del mateix partit. També l'alcalde i regidors del govern van ser assetjats després de les votacions (vegeu l'edició d'ahir).

Lila Corominas és una de les persones que diumenge eren dins el local on es feia el recompte, i ahir explicava que li van arribar a dir «puta». «Entenem el dolor, però no es poden tolerar aquestes agressions», apuntava, i denunciava que es tracta d'actituds «antidemocràtiques».

Entre els partidaris de l'espectacle ahir es percebia el disgust. Pablo Muñoz lamentava el resultat i va avançar que el poble, i sobretot el jovent, «en patirà les conseqüències». Manel Rivet també deia que «hi haurà un abans i un després». «Em sembla una tonteria el que s'ha votat i s'ha d'acceptar, però les conseqüències ja han començat», denunciava, en referència al fet que, segons deia, hi ha integrants de les penyes vinculats a altres activitats que han anunciat que se'n desvincularien.