El 58,5% dels veïns de Sant Fruitós de Bages que han votat en el procés participatiu engegat per l'Ajuntament han escollit el nom de l'Era de Cal Vallbona per denominar la plaça ubicada davant dels horts de la Sagrera, que ha de ser la futura entrada del nou museu municipal.

Aquesta denominació està motivada pels pallers que la família Sala-Vallbona tenien a tocar de la plaça. A l'actual espai s'hi batia el blat que posteriorment s'emmagatzemava en aquests coberts.

Un total de 224 veïns han participat a la convocatòria oberta per l'Ajuntament. Es podia votar des del 4 fins a l'11 de novembre, i ara s'han donat a conèixer els resultats, en què s'han comptabilitzat un total de 25 vots nuls. Van poder votar en aquest procés participatiu totes les persones majors de 18 anys empadronades al municipi.

Entre les opcions proposades, el 58,5% dels electors (131 vots) han escollit de nom l'Era de Cal Vallbona; el 21,4% (48 vots) s'han decantat pel nom d'Àngel Tañà i Sanfeliu, que va ser alcalde del municipi l'any 1936; i el 17,8% (40 vots) ho han fet per plaça del Tor-rent Bo, que és el torrent que transcorre davant mateix del punt on és ubicada la plaça i que rega els horts de La Sagrera. Finalment, el 2,3% restant de vots ha anat a parar a altres opcions, com plaça del Doctor Morán, plaça de l'1 d'Octubre o plaça del Museu. El nom finalment escollit és el que ja es feia servir popularment per denominar aquest espai.