Una cinquantena de professionals s'han reunit a la Gerència Territorial de l'ICS Catalunya Central, a Sant Fruitós de Bages, per participar en la Primera Jornada de Tutors i Tutores de la Unitat Docent Catalunya Central. L'objectiu de la sessió ha estat donar noves eines i intercanviar experiències entre aquests professionals que participen en la formació dels futurs especialistes de medicina i infermeria de família i comunitària.

La Jornada ha començat amb una activitat participativa en què els assistents han pogut expressar opinions i proposar eines per a la millora de la docència i de la motivació dels tutors i tutores en la seva tasca docent. Després s'han presentat diverses experiències dels centres de la Catalunya Central que acullen especialistes en etapa de formació.

La segona part de la jornada s'ha centrat en la realització de tres tallers sobre comunicació entre professional i pacient, competències clíniques avançades per a especialistes en formació, i recerca.

A la part final, s'han presentat les conclusions de cada taula de treball, entre les quals han destacat propostes com ara la necessitat de formar els tutors i tutores en comunicació professional-pacient, la importància que els especialistes en formació estiguin més temps a l'atenció primària durant el seu període de residència i la possibilitat d'incloure'ls en línies estratègiques de recerca en el territori.

La cloenda de la Jornada ha anat a càrrec de la gerent de l'ICS Catalunya Central, Anna Forcada, i el cap d'estudis de la Unitat Docent, Joan Deniel, que han encoratjat els assistents a continuar la seva tasca de formació dels nous especialistes en ciències de la salut.