Súria va acollir aquest dissabte els primers actes de la Festa de Santa Bàrbara, patrona de la mineria, que se celebra demà. La donació solidaria de sang, la caminada pel camí del cable i la festa infantil i popular al centre de la vila són algunes de les activitats obertes a tothom, que va organitzar la comissió de festes del Comitè d'Empresa ICL Iberia de Súria.

L'estudiós surienc Albert Fàbrega va parlar al saló de sessions de l'Ajuntament de la recuperació de les restes i la memòria del cable que portava la potassa de Cardona a Súria. L'acte va comptar també amb Oscar Martínez, president del Comitè d'Empresa de Súria, que va elogiar la identitat minera de la vila, històrica i emocional, i de l'alcalde de Súria Albert Coberó, que va destacar la renovació de la festa. També es va fer una ruta per resseguir el traçat de les vagonetes de l'antic cable.

El centre de la vila es va convertir en una illa lúdica de vianants amb una festa infantil i popular amb tallers i activitats de les diverses associacions culturals, esportives i socials. També va comptar amb l'animació d'una xaranga i el gegant miner que no va deixa passejar-se pels mini camps esportius, estands, tallers i parades que hi havia al mig de la carretera.

Botifarrada, coca i xocolata per a tothom, actuacions i danses que s'anaven succeint a l'escenari i l'entrega del premi de dibuix infantil van arrodonir la festa, que va comptar amb centenars de persones al llarg de tot el matí matí. Demà, dimecres, dia de Santa Bàrbara, tindran lloc els actes més tradicionals de la festivitat.

Cardona homenatja als miners

L'Ajuntament de Cardona realitzarà aquest dimecres l'homenatge anual als miners i a les seves famílies amb motiu de la festivitat de Santa Bàrbara, patrona dels miners. L'acte tindrà lloc al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, al costat del monument al miner, que recorda les 77 persones que entre el 1930 i el 1989 van morir treballant a la mina. L'acte institucional es farà a les 12 del migdia amb els parlaments, l'ofrena floral al monument mineri i les salves d'honor als miners morts a Cardona. En acabar, hi haurà una actuació musical, a càrrec de Musicant, i refrigeri de tots els assistents.