L'Ajuntament d'Artés ha obert la quarta convocatòria dels pressupostos participatius, que permeten triar entre un total de 66 propostes i que serviran per definir el pressupost municipal del 2020 amb tantes com n'hi càpiguen. Des d'ahir fins al 22 de desembre ja es poden votar a través de la pàgina web http://participa.artes.cat, i a partir de dimecres vinent, 11 de desembre, les votacions es podran fer de forma presencial a l'ajuntament, a la biblioteca o a la Cruïlla d'Entitats.

Hi poden participar les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi, que en total podran triar deu de les 66 propostes opcionals, i que només podran votar una vegada.

Les propostes es divideixen en àrees temàtiques, i la majoria (56 en total) han sorgit de les sis assemblees obertes als veïns del poble que es van organitzar per debatre i enumerar possibles actuacions. Les altres10 propostes han sortit dels pressupostos infantils, en què han participat més de cent infants de 5è i 6è de primària i les seves famílies i que, entre d'altres, han proposat, per exemple, posar una pista de gel per les festes de Nadal, millorar el parc de Can Crusellas, o fer una pista de pàdel.

La resta de temàtiques són joventut; benestar social, serveis socials i feminismes; cultura i entitats; educació, civisme i esports; desenvolupament econòmic local; i medi ambient, desenvolupament local, mobilitat, urbanisme i habitatge. Dins de l'ampli ventall de propostes, s'incideix en aspectes molt diversos que tenen costos també molt diferents, des dels 200 euros que es proposen per fer sessions de cinema, fins als 260.000 que costaria construir un ascensor fins al carrer Hospital.