Un globus aerostàtic amb sis ocupants a l'interior de la cistella va xocar ahir contra els cables d'una línia elèctrica de mitjana tensió a prop del nucli de la Botjosa, en el terme municipal de Sallent, quan sobrevolava una zona de vegetació a tocar del polígon Illa Sud. L'accident va tenir lloc ahir a dos quarts de deu del matí i el pilot es va fer cremades de caràcter lleu. La resta, en van resultar il·lesos. Els Mossos d'Esquadra estan investigant els motius pel qual el globus va xocar contra els cables elèctrics i va provocar desperfectes a la línia i va deixar sense subministrament a veïns i empreses de la zona.

En el moment de l'accident, el globus volava a molt poca altura i els ocupants van poder sortir pel seu propi peu de la cistella. Després, una de les bombones de l'aparell es va incendiar i va esclatar, fet que va originar un foc que no es va estendre pels arbustos i que els Bombers que s'hi van desplaçar van poder apagar immediatament. La cistella, però, va quedar totalment cremada. Quan van arribar els equips d'emergències, els ocupants ja n'havien sortit. Posteriorment, el personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) els van atendre i va traslladar el pilot a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa perquè li curessin les cremades. A part de tres dotacions dels Bombers, també s'hi van desplaçar dues dels Mossos d'Esquadra i Policia Local de Sallent.

L'impacte va trencar els cables de la línia elèctrica i va afectar 165 usuaris. Els operaris d'Endesa van garantir el subministrament gràcies a línies alternativa, tot i que 25 clients, majoritàriament empreses del polígon industrial, no van tenir llum fins ahir a 3/4 de 7 de la tarda, quan els tècnics de la companyia van acabar de reparar els desperfectes.

La companyia ja ha interposat una denúncia a l'empresa propietària del globus aerostàtic perquè es faci càrrec dels costos de la reparació dels desperfectes i els perjudicis que hagi pogut provocar el tall de subministrament als clients de la companyia.

Com que l'accident va tenir lloc dissabte i, a més, és un pont, la incidència a l'activitat empresarial del polígon va ser mínima.