L'anunci de la suspensió de la festa de les vaquetes manté l'ambient caldejat a Santpedor. Prop d'un centenar de persones han increpat aquest dimarts al vespre amb crits i insults de «fills de puta» l'alcalde de la població, Xavier Codina, i alguns regidors del consistori, a la sortida d'un ple en què s'ha aprovat una moció per acatar els resultats de la consulta del 24 de novembre passat, en què l'opció de deixar de celebrar les vaquetes es va imposar per un resultat ajustat de només el 2 % de vots de diferència.

La moció l'havien presentada conjuntament ERC i Junts per Santpedor, a l'equip de govern, i també la CUP i En Comú Podem, a l'oposició, que hi han votat a favor, mentre que el PSC, també a l'oposició, s'ha abstingut. El text donava suport al procés participatiu celebrat el 24 de novembre sobre la continuïtat de les vaquetes a la festa major del poble i n'acordava l'aplicació del resultat.

La votació d'aquesta moció al ple ha congregat defensors i detractors de la festa a l'interior del saló de sessions, que se celebren a la capella de Sant Andreu, i que ha quedat plena a vessar. Desenes de persones, majoritàriament contràries a la suspensió de la festa, s'han quedat a fora, a la plaça Gran, per esperar que s'acabés el ple i els polítics sortissin a fora. Sota presència policial, l'alcalde i regidors han sortit de la sala entre crits, mentre alguns es dirigien a l'edifici de l'ajuntament, i altres abandonaven la plaça.