Els responsables de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han fet entrega, als representants de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, de les corresponents acreditacions com a centres col·laboradors en la docència dels alumnes del grau de Medicina. Els centres acreditats són els CAP Artés, Bages (Manresa), Sagrada Família (Manresa), Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós i Santpedor, al Bages; Moià al Moianès; i Tona, Santa Eugènia de Berga, Torelló, Osona (Vic Nord), Manlleu i Sant Hipòlit de Voltregà, a la comarca d'Osona;.

A partir del tercer curs, els alumnes de Medicina de la UVic-UCC es divideixen en dos grups que reben la formació a les unitats docents territorials de Vic i Manresa. Aquests estudiants han de fer un total de sis setmanes de pràctiques en centres d'atenció primària dins del programa de l'assignatura Pràctica Clínica. Això els permetrà tenir una visió de l'assistència i la resolució que ofereix aquest nivell de salut, en què destaquen els aspectes relacionats amb l'atenció a la família i a la comunitat com a eixos de l'atenció primària i la proximitat dels professionals a la

ciutadania.

Els responsables de cada centre de salut seran els coordinadors docents que garantiran que la formació que reben aquests alumnes els ajudi a completar el seu programa curricular. Aquest curs, un total de 32 estudiants de tercer curs faran la seva formació pràctica en els centres docents col·laboradors de l'ICS Catalunya Central. Les classes es faran a les instal·lacions que la Facultat de Medicina té a Manresa i a Vic. Aquest programa es consolidarà els propers cursos amb la incorporació de nous alumnes fins a completar els sis anys de durada del grau de Medicina.