El grup municipal de Junts per Navarcles, a l'oposició, ha denunciat que el nou equip de govern, format per Ara Navarcles, En Comú i la CUP, «coneixia perfectament la problemàtica» que hi ha amb la calefacció de l'escola Vermella, que aquest curs ja s'ha avariat diferents vegades, tal com va informar la setmana passada aquest diari. Segons la formació, aquest malestar ja es va començar a fer públic l'any 2014 i, per tant, «és fals» que el govern conegués la incidència un cop havia arribat el fred, tal com va assegurar.

Junts afirma, a través d'un comunicat, que «les mares i els pares dels més petits estan indignats» i «exigeixen una solució urgent a un problema que fa anys que s'arrossega». També apunta que «la calefacció de l'escola Vermella torna a no funcionar» i que «això ha provocat que algunes classes s'hagin hagut de suspendre i que els alumnes i mestres estiguin fent classes amb temperatures força baixes». Tanmateix, afirmen, la direcció del centre «ha hagut de comprar calefactors per a totes les aules i així poder fer classes amb una temperatura dins dels paràmetres que marca el departament d'Ensenyament».

La formació política recorda que l'any 2015 un grup de pares i mares d'alumnes de P3 fins a 2n de l'escola ja es van concentrar davant de l'ajuntament per denunciar els problemes amb la calefacció. Fa notar també que l'actual regidor d'Ensenyament, Xavi Car-rasco, aleshores era el president de l'AMPA i que la regidora d'Ara Navarcles, Laura Castells, era de l'equip de govern en les dues dar-reres legislatures amb Sumem, «que es va comprometre l'any 2015 a solucionar definitivament els problemes de la calefacció». Per tot plegat, Junts per Navarcles «lamenta aquest fet i exigeix una solució immediata». Tot i que l'Ajuntament, ja s'ha compromès a canviar de tota la instal·lació a la primavera del 2020, el grup creu que els canvis «arriben molt tard».

El govern ha assegurat que està treballant per resoldre els problemes que hi ha amb la calefacció a l'edifici vermell de l'escola Catalunya, que acull els alumnes de P3 fins a 2n de primària. La instal·lació, que es va fer fa 35 anys, té les canonades molt malmeses i hi ha fuites d'aigua que deixen el sistema sense pressió per escalfar. Tot i que es van fent les reparacions pertinents, la solució és fer la instal·lació nova i això no és podrà fer fins que s'acabi el fred.