Artés ha posat en marxa les obres de reconversió d'una de les artèries viàries del nucli urbà, el carrer Manresa, una intervenció que suposarà pràcticament completar el pla de mobilitat que es va dissenyar i es va començar a desenvolupar durant el passat mandat. D'acord amb aquell pla de mobilitat redactat per la Diputació de Barcelona, i després de que tot el tram del carrer Manresa que forma part del polígon industrial ja hagués estat reconvertit a una sola direcció, quedava pendent d'acabar de fer tot el vial com a unidireccional.

Aquest canvi ja es preveia des del passat govern quan, també per part de la Diputació i conjuntament amb fons europeus (FEDER), es va adjudicar a l'Ajuntament una subvenció d'uns 100.000 euros per dur a terme les obres del carrer.

Aquestes obres preveuen l'ampliació de la vorera sud, des del creuament amb el carrer Montserrat i fins a l'encreuament amb el de Salvador Espriu. També la millora de la seguretat amb diferents passos de vianants accessibles, alguns d'aquests elevats, com a mesura reductora de la velocitat, que estarà limitada a 30km/h. Amb l'aixecament de la vorera es canviarà també la instal·lació de l'aigua, de moment de fibrociment, per seguir millorant els serveis.

Les obres es duran a terme en quatre trams diferents, que coincideixen amb els diferents creuaments que es troben al llarg del carrer. A mesura que s'iniciïn les obres d'un tram, s'anirà modificant la direcció d'aquest.

En l'última sessió celebrada amb els veïns de la zona, es va acordar de la col·locació a la mateixa banda de les obres, d'un carril per a bicicletes en direcció al nucli urbà.

Amb la nova direcció, i segons l'estudi tècnic de mobilitat, les bicicletes i altres vehicles sense motor que vagin direcció al polígon ho podran fer pel mateix carril que els vehicles motoritzats, i s'habilita un carril específic de tornada al poble. Això farà doncs, que al llarg del carrer només sigui permès l'estacionament a la banda nord.