Les obres d'adequació del futur Casal de Joves de Sant Fruitós de Bages entren a la recta final i els treballs es concentraran ara en el condicionament i en la instal·lació de l'equipament interior. El consistori ja ha obert un concurs públic per subministrar el mobiliari necessari per poder obrir el futur espai, amb un cost de 98.811 euros.

El Casal de Joves s'ubicarà al semisoterrani del local del Nexe, que disposarà de diferents espais destinats a activitats diverses. La música hi tindrà un pes important, amb dos bucs d'assaig dotats d'altaveus, micròfons, taules de so, bateria, teclat i amplificadors electrònics. També hi haurà un petit escenari amb la tecnologia necessària per a concerts, i s'adquirirà un equip de so de carrer per a activitats a l'exterior.

Pel que fa a la zona de treball i activitats, disposarà de taules, cadires, armaris, cartelleres, sofàs, pufs i fins i tot d'una hamaca, i electrònicament, el nou espai també es dotarà d'ordinadors portàtils i de sobretaula, d'una televisió interactiva, i de monitors per a videoconferències.

Finalment, hi haurà una zona d'oci amb una taula de tennis taula, un billar professional i un futbolí; i també una cuina per a la realització de cursos i tallers amb una placa d'inducció, un forn, un microones, una cafetera, un frigorífic i un rentaplats, entre d'altres.

Paral·lelament, l'Ajuntament també ha posat a concurs el disseny del grafisme de l'espai, ja sigui en la pintura de les parets o en la retolació de les portes d'accés o elements de la zona.