15 de gener de 2020
15.01.2020

Súria es dota d'un pla director per intervenir al Poble Vell

El treball, elaborat per la Diputació, estableix les línies d'actuació al castell i a l'església del Roser

15.01.2020 | 16:48
El Poble Vell de Súria amb el castell i l'església del Roser

El Poble Vell de Súria ja disposa d'un pla director. La Diputació de Barcelona ha estat l'encarregada d'elaborar el treball que estableix les línies estratègiques d'intervenció en l'àmbit del castell, l'església del Roser i de la trama urbana de l'entorn que conformen el nucli antic de la població. Ahir, la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, va lliurar el pla a l'alcalde de Súria, Albert Coberó.

L'objecte del treball, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local amb un cost de 18.000 euros, és potenciar els valors patrimonials d'interès històric-artístic, arquitectònic i urbanístic del Poble Vell, així com millorar les condicions urbanes en benefici dels seus habitants i visitants.

El document elaborat per la Diputació de Barcelona s'estructura en tres parts. La primera conté una sèrie d'anàlisis i diagnosis de la morfologia urbana de l'àrea objecte d'estudi, que inclou la seva evolució històrica i urbanística amb una hipòtesi del traçat de la muralla que havia encerclat la vila en les èpoques medieval i moderna.

La segona ofereix propostes d'intervenció en l'àmbit del Poble Vell, tan dins de l'antic recinte emmurallat, com en els espais adjacents fora d'aquest. Per últim, la tercera part del pla director planteja un seguit de fases d'intervenció, valorades econòmicament, on s'agrupen les diferents accions a efectuar en funció de la seva urgència i ubicació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20