Sant Fruitós ha iniciat aquest cap de setmana la Festa Major d'Hivern. El tret de sortida es va donar dissabte amb la lectura dels pregons a càrrec del risoterapeuta Toni Fontcuberta Viñolas i de la directora de cinema Mireia Noguera Canellas, aquesta última de la Festa Major jove, a la Sala Gran del Nexe Espai de Cultura, i que va tenir l'actuació de l'Agrupació Coral de Sant Fruitós, sota la direcció d'Anna Maria Riera. També es va presentar la nova entitat Associació Lluís Espinal, Lluita i Fe, en-carregada d'organitzar els actes de l'Any Lluís Espinal 2020. Montserrat Espinal, neboda del jesuïta i màrtir, va explicar la posada en marxa de l'associació i en va fer un petit esbós biogràfic.

Al vespre, concert de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que van presentar el seu darrer treball, Viatge a Buda, davant un públic que omplia completament el local.

Ahir al matí es va fer el tradicional esmorzar de germanor entre les entitats locals i l'Ajuntament, mentre que, a causa del mal temps, se suspenia el joc de pistes Els tresors de Sant Fruitós.

Demà és la festa del patró, Sant Fruitós, i és festa local. Al matí hi haurà la tradicional missa en honor del sant patró. A les 12 del migdia, a la plaça de l'església, actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes, amb la cobla Ciutat de Manresa, i es culminarà amb un vermut popular. A la tarda, els infants de 6 a 12 anys podran participar d'una tarda de misteri amb l' escape room El tresor de la mòmia.

Divendres continuaran els actes amb un concert al pavelló, amb l'actuació del raper Lildami i el grup Portobello.

Diumenge es clouran els actes amb la Marxa del Terme, una caminada popular que enguany arriba a la seva 23a edició.