Els monistrolencs no han faltat aquest dilluns al vespre a la seva cita anual amb el ball del Bo-bo. Ni el fred ni el plugim que ha anat caient només començar, no han estat cap impediment perquè la plaça es tornés a omplir (no tant com en altres ocasions) per veure ballar les tres parelles d'enguany i sense perdre's detall dels vestits que lluïen expressament per a l'ocasió. Aquesta vegada, la festa comptava amb el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que ha presidit el ball per primer cop en molt temps, fins al punt que ni la mateixa organització no sabia precisar-ho amb exactitud, apuntava el president de l'Associació de Sant Sebastià, Joan Pozo.

El pare abat ja ha assistit a la processó de la tarda, on s'ha mostrat agraït per la invitació, tot diferenciant els vincles «de germanor» que actualment hi ha entre Montserrat i Monistrol respecte la relació feudal de segles enrere, motiu pel qual l'Abat era un il·lustre convidat.

Enguany, el ball l'han protagonitzat les tres parelles formades per Miguel Fernández i Rosa Gordi (Abat), Jordi Banqué i Carme Nadal (Batlle), i Nerea Quesada i Pol Hinojosa, el nom del qual s'ha guardat en secret fins a última hora tal com marca la tradició en el cas de la parella soltera del Prior.

La festa començava a les 8 en punt, i la plaça s'ha omplert de cop amb un públic que no ha escatimat elogis sobre la vestimenta de les parelles, tot i que també ha sorprès l'atreviment d'alguns escots en una nit freda com aquesta. I és que totes tres parelles, i també el públic, han aguantat estoicament el fred durant l'hora llarga que s'ha trigat a completar les tres repeticions del Bo-bo. Al final de la segona, el credencer ha anunciat els noms del les tres administradores que protagonitzaran els balls l'any que ve, amb les seves respectives parelles, i que han obtingut la benedicció del públic. Es tracta de Gemma Garcia (Abat), Sílvia Subirana (Batlle), i Mercè Claret, que serà l'administradora del Prior i que, com a soltera, no donarà a conèixer el nom de la seva parella fins just abans de la festa de l'any que ve. El fet que totes tres administradores siguin dones és singular però no excepcional, explicava Pozo, tenint en compte que ja fa quatre dècades que les dones han deixat de ser «les parelles dels administradors, i ara poden ser directament elles les administradores».