La pluja segueix caient amb força a les Comarques Centrals aquest dimecres al matí. Tot i que no ha provocat les destrosses que hi ha hagut a la resta del país, els rius també s'han vist afectats i el cabal d'aigua és més alt que l'habitual. Regió7 ha pogut comprovar que a Navarcles l'aigua ha passat per damunt del pas del Llac i el Llobregat porta molta aigua al pont de Sant Vicenç de Castellet.

A Gironella per crescuda del cabdal del riu Llobregat i la riera d'Olvan s'han tancat preventivaments els accessos a la llera del riu. Per seguretat es demana no apropar-s'hi i respectar les zones tancades.

Segons les dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el riu Llobregat ha crescut considerablement durant la matinada i també durant el matí. A Guardiola de Berguedà, prop del seu naixement, a les sis del matí el seu cabal ha arribat als 41,7 m3/segon quan normalment es troba als 2 m3/segon. Més endavant, a Castellbell i el Vilar, a les nou del matí el Llobregat ha arribat als 192 m3/segon quan fa dos dies, abans de les pluges, el seu cabal era de 8 m3/segon.

El riu Anoia que ahir va ser el que més creixement va assolir, no ha baixat el ritme. A Sant Sadurní d'Anoia ahir va passar de l'1,1 m3/segon als 8 mentre que avui a les 12 del migdia ha arribat fins als 72 m3/segon. A Martorell, a prop del punt en el què s'ajunta amb el Llobregat, a les 3 de la matinada s'ha arribat al nivell de cabal més alt dels darrers dies, als 85 m3/segon.

Pel que fa al Cardener, també ha vist intensificada la quantitat d'aigua que porta però en menys mesura. A Cardona i Súria, per exemple, durant aquest matí s'ha arribat a uns màxims de 14,9 i 23,8 m3/segon respectivament.

Dels rius que transcorren per l'àmbit que cobreix Regió7, l'Anoia és el que més creixement va experimentar durant el dia d'ahir pel que fa al seu cabal i també al seu nivell, sobretot a l'altura de Martorell. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el riu Anoia va arribar a un màxim de 21 m3/segon d'aigua a les quatre de la tarda, quan normalment no arriba a 1 m3/segon. Quant al nivell, aquest va superar els 17 centímetres que sol tenir normalment, fins als 105 a la mateixa hora, que va ser el pic d'activitat més alt del riu.

Uns quilòmetres abans, a Sant Sadurní d'Anoia, el riu Anoia també va experimentar una crescuda però inferior que a Martorell i va passar d'1,1 m3/segon a 8,7 m3/segon pel que fa al seu cabal a les deu del matí i dels 21 centímetres a un màxim de 57.

El riu Llobregat també va veure augmentat el seu cabal en determinats punts. A Guardiola de Berguedà es va donar el cas que durant tot el dia pràcticament no va créixer el cabal del riu, però sí que ho va fer més endavant. A Berga ja va començar a incrementar l'aigua que portava, i la quantitat va anar creixent a mesura que el riu s'apropava al Mediterrani. Per exemple, a Sallent va passar de 0,3 m3/segon a 14,3 m3/segon i de 10 centímetres de nivell a 77 i a Castellbisbal va tenir un increment lleugerament semblant.