Un llamp ha malmès aquesta matinada l'edifici del Museu d'Història d'Artés, situat a la plaça Major, al casc antic del municipi. Segons els Bombers de la Generalitat, els fets han passat al voltant de la una de la matinada quan un llamp ha impactat en el recinte i ha encès el quadre elèctric, que hi ha a l'entrada del museu. El llamp hauria entrat pel campanar de l'església Vella que es troba adjunt a l'edifici.

En els treballs hi han participat tres dotacions dels Bombers, que han extingit el foc i han ventilat l'edifici, que té tres plantes i uns baixos. L'incendi ha afectat bàsicament el vestíbul de la primera planta, on hi havia el quadre elèctric, i ha quedat força malmesa. A banda de tota la instal·lació elèctrica, també s'han cremat alguns elements de fusta i el sostre. La resta de l'edifici també s'ha vist afectat pel fum, tot i que no s'haurien malmès del peces que hi ha exposades al museu.

Segons l'alcalde d'Artés, Enric Forcada, els tècnics municipals han inspeccionat l'edifici i no s'hi han vist afectacions estructurals. El més urgent és solucionar els problemes amb la línia elèctrica ja que l'incident ha afectat també les instal·lacions d'aigua de la zona, que funcionen amb bombes, i algunes antenes de telecomunicacions, "que donen servei als veïns i empreses de la zona", apunta Forcada.