Sant Joan de Vilatorrada va posar en marxa ahir les obres d'endegament del canal i adequació de la zona esportiva. Una actuació que comporta que l'únic accés a la zona esportiva des d'ara, tant per a vianants com per vehicles, serà l'entrada entre el canal i el pont que hi ha per accedir a les pistes de tennis.

La primera fase inclou l'arranjament del canal i l'adequació de la façana dels equipaments esportius, a més de la millora de les instal·lacions. Els treballs a l'entorn del canal donaran continuïtat a l'actuació que ja es va fer el 2009 més al sud, i permetran completar tota una anella verda al voltant del canal, des del pont gran fins passat la zona esportiva, més d'una dècada després que s'hi comencés a intervenir. Es tracta d'una de les grans obres que tenia pendents el poble i que finalment es podrà completar. Les obres es van adjudicar per 1.329.000 euros, que en part l'Ajuntament podrà afrontar a través de subvencions.

L'actuació que es farà ara afectarà uns 400 metres de longitud, entre el pont gran i la zona de la resclosa on es capta l'aigua del Cardener i comença el curs fluvial del canal. Fa deu anys es va intervenir en la resta del tram, d'uns 300 metres, des de la zona de Cal Gallifa fins al pont gran. L'àmbit actual inclou també la zona esportiva, amb les pistes de tennis, el pavelló, el camp de futbol i les piscines, que s'integrarà dins l'anella verda per formar una gran àrea de passeig i esbarjo.

El canal es deixarà al descobert, però s'arranjarà, s'endreçarà i es netejarà de la presència de pedres, herbes i canyissar. L'arranjament de la zona esportiva inclou, entre altres coses, una plaça d'entrada que faci de distribuïdor entre els diversos equipaments esportius, pensada per a l'ús dels vianants, i que combinarà zones de gespa, arbrat, paviment, i un espai de sauló amb jocs infantils. També es milloraran els accessos a l'àrea esportiva amb el condicionament de noves passarel·les.