L'Ajuntament de Callús ha posat fil a l'agulla per tenir la llar d'infants municipal ubicada en un edifici de nova construcció d'aquí a un any i mig. És a dir, per a l'inici del curs 2021-2022. El consistori ja ha pres una decisió sobre l'emplaçament d'aquest equipament, ja que el calendari ve marcat en part per una decisió del departament d'Educació de la Generalitat que deixa aquest marge fins al setembre del 2021 per tenir el nou edifici a punt. La nova escola bressol s'alçarà en un terreny municipal situat pràcticament a tocar de l'escola, entre aquest edifici i la plaça.

El fet és que la llar d'infants la Mainada de Callús es troba ubicada des de la seva creació en un espai dels baixos de l'edifici de l'escola pública de primària Joventut. Enfront de l'avantatge de compartir edificis, hi ha l'inconvenient que l'espai ocupat el necessita l'escola Joventut per poder-hi col·locar els alumnes que actualment reben classe a la cargolera que hi ha a la banda del Passeig.

El departament d'Educació ha proposat de treure aquesta cargolera l'estiu del 2021, mesura que l'Ajuntament comparteix. Això farà necessari disposar de més espai a l'edifici de l'escola de primària per als alumnes del centre, ja que la cargolera acull dos grups, i la bressol haurà de passar a tenir un nou edifici independent.

A aquest fet s'hi afegeix un altre factor, segons ha explicat l'alcalde, Joan Badia, que és que l'espai de actual de la llar d'infants ha quedat petit per al nombre de nens i nenes que l'utilitzen, una trentena. Dels aproximadament 200 m2 actuals caldria passar a uns 450 m2, que és el que es vol disposar amb el futur nou equipament.

Badia ha detallat que el nou equipament es pot tirar endavant amb relativa rapidesa per tenir-lo a punt l'estiu de l'any que ve perquè s'alçarà en un terreny que ja és de propietat municipal, tot i que prèviament cal tramitar un canvi de qualificació. Actualment consta com a zona verda i cal passar-lo a zona d'equipaments. Per fer-ho possible, cal al mateix temps compensar la pèrdua urbanística de l'àrea verda i, segons ha detallat l'alcalde, el moviment de peces es completarà destinant a aquesta qualificació el terreny on hi ha la cargolera que es retirarà, de manera que dotarà de més espai el parc que hi ha al costat.

Joan Badia ha explicat que, per poder tenir el nou equipament a temps, s'optarà per una construcció de tipus modular (prefabricada) que facilitarà un alçament ràpid. La ubicació escollida farà que Callús reforci l'illa d'equipaments, ja que a banda de l'escola, hi ha l'ajuntament, la residència i els pisos tutelats.