L'equip de govern inclourà al pressupost municipal d'aquest 2020 les deu propostes més votades en el pressupost participatiu. En total, van prendre part en aquest procés 431 navarclins i navarclines (el 8,23% dels que tenien dret a vot) que, majoritàriament, van votar pel nou menjador per a l'Escola Vermella (173 vots) i per la millora dels senders, fonts i camins de ribera (145 vots).

Darrere d'aquestes dues propostes, els projectes més votats van ser elaborar una diagnosi dels pisos buits que hi ha a Navarcles amb l'objectiu de crear una borsa de lloguer (86 vots); fer projectes d'acompanyament per a gent gran (84 vots); augmentar el pressupost de festa major (81 vots); donar ajudes per a la rehabilitació d'habitatges (73); posar wifi gratuït a les places públiques (70 vots); fer un estudi per millorar l'enllumenat municipal (67 vots), recuperar el servei de bus dels diumenges al matí (66 vots) i realitzar tallers d'ocupació per als joves (66 vots).

La regidora de Participació, Nereida Berruezo, s'ha mostrat satisfeta d'uns resultats que han permès «abraçar moltes sensibilitats del municipi». En aquest sentit, destaca que s'ha aconseguit l'objectiu que es buscava amb el mecanisme de votació que es va establir, que permetia votar només una proposta del bloc de projectes de més de 40.000 euros i tres propostes del bloc de projectes de menys de 40.000 euros.

«Hem pogut entrar bastants projectes dins el Pressupost Municipal i tot ha quedat més repartit; hi ha un projecte gran que és el menjador de l'escola, però també n'hi ha molts d'altres que abracen moltes altres àrees com habitatge, oci saludable, turisme, gent gran, comunicació, mobilitat, joventut i ocupació», assegura.

El regidor de Serveis Econòmics, Toni Muñoz, ha indicat que el valor dels deu projectes ascendeix a 254.000 euros i que tots s'iniciaran durant el 2020. Ha aclarit, però, que aquest fet no comporta que tots estiguin acabats aquest mateix any, sobretot els de més envergadura, que són els que en l'àmbit legal han de passar més tràmits. És el cas del menjador de l'Escola Vermella.