La festa dels Romeus torna aquest cap de setmana a Monistrol de Montserrat amb un centenar de representacions teatrals que enguany potencien el relat històric i incorporen dues escenes noves inspirades en fets i passatges històrics. Les escenificacions, que mouen unes 150 persones, tenen com a eix central els efectes de la pesta i el vot de poble en honor de sant Sebastià.

En aquesta ocasió s'introdueixen les escenes de «Les meuques del bordell» i «Els joves de la discòrdia». Altres representacions canvien i hi incorporen nous elements històrics com l'escena de l'hospital que es transforma en un autèntic hospital de campanya al passeig de la Canaleta. O la rebuda de l'abat, que canvia de localització i es trasllada a la plaça del Bo-Bo.

D'altra banda, el miracle, que tancarà les representacions de dissabte, incorpora una nova escena amb un enfrontament entre l'església i el poble. També hi haurà un nou espectacle de cloenda diumenge a la tarda, que tindrà com a eix argumental la tràgica història d'amor entre una jove noble de la vila i el seu amant.

També com a novetat la festa estrena senyalització amb mapes que situaran els espais escènics. La festa, que té lloc de les 10 del matí a les 7 de la tarda, transcorrerà entre el passeig de la Canaleta, la plaça de la Font Gran -on hi ha el mercat artesana-, els carrers Sant Pere i Manresa, el Pontet i la plaça del Bo-Bo.