05 de febrer de 2020
05.02.2020

Navarcles aprova un pressupost de 6,1 milions amb un increment de més del 10%

Part de l'augment es deu a la posada en marxa del nou equipament esportiu Tres Pins, que serà de gestió directa

05.02.2020 | 12:38
Treballs al nou Espai d'Aigua, Esport i Salut Tres Pins

El ple de l'Ajuntament de Navarcles ha aprovat el pressupost per aquest 2020, que ascendeix a 6.1 milions euros, una xifra que representa un increment del 10,65% (uns 600.000 euros) respecte dels números del 2019. Els comptes es van aprovar amb els 7 vots a favor de l'equip de govern i amb el vot en contra dels dos grups de l'oposició.

El regidor de Serveis Econòmics, Toni Muñoz, va defensar el punt davant el ple i va explicar que bona part de l'augment del pressupost municipal es deu al nou Espai d'Aigua, Esport i Salut Tres Pins, que és previst que entri en funcionament aquest any i per al qual s'han pressupostat 400.000 euros per fer front als subministraments i al seu manteniment, així com a les despeses de personal. En aquest sentit, Muñoz va recordar que l'equip de govern ha optat per una gestió directa de l'equipament i s'han previst 6 llocs de treball, coordinats pel tècnic d'esports incorporat recentment. El regidor també va detallar que l'Ajuntament farà front a aquesta despesa amb els ingressos que obtindrà del mateix equipament un cop entri en funcionament.

A banda dels nous treballadors dels Tres Pins, el capítol de personal també augmenta pel de neteja viària, que com es va aprovar en l'anterior ple passarà a ser personal municipal i s'han previst 2 llocs de treball. També està previst un vuitè Vigilant Municipal i un nou administratiu, així com millores retributives en alguns llocs de treball, com ara l'auxiliar d'equipaments culturals, a més de l'augment del 2% dels sous de tots els treballadors, previst a la llei. En aquest capítol també s'hi contempla el sou dels dos regidors de govern que tenen dedicació exclusiva.

Pel que fa a les inversions, s'han contemplat els 98.000 euros que tocaven per aquest any per pagar la parcel·la de Dresca i 30.000 euros més per adequar els seus entorns. També està prevista la nova instal·lació de calefacció a l'Escola Vermella (20.000 euros) i 27.000 euros per a la compra del vehicle per al servei de neteja viària.

Pel que fa al pressupost participatiu, s'incorporen les deu primeres propostes més votades, tal com ja es va explicar en un comunicat anterior. El regidor Toni Muñoz va detallar que, pel que fa a la proposta més votada, que és el nou menjador de l'Escola Vermella, per aquesta anualitat s'han pressupostat 25.000 euros per a la confecció del projecte i l'inici del procés de licitació, amb la idea d'incloure els 125.000 euros restants al pressupost del 2021, quan és previst que es puguin començar les obres.

A banda d'aquestes inversions, el regidor va explicar que al llarg de l'any se'n poden preveure més a través de diverses subvencions que s'han sol·licitat i que no estan contemplades en el pressupost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya